Co zagraża diecie w maju?

  

 

Kochani,

Weekend majowy już za nami, jednakże okres grillowania dopiero się rozpoczyna!🍗🍆🥒🥓 W tym szczególnym okresie dla naszej diety pojawiają się dwa nowe zagrożenia.

  • Po pierwsze grillowanie, które wiąże się nie tylko ze zwiększoną konsumpcję żywności, w tym mięsa🍖, ale także ze zwiększoną konsumpcją alkoholu, w tym zwłaszcza (wysokokalorycznego) piwa🍻.
  • Po drugie, wiosenno – letni trend spożywania większej ilości alkoholu 🥂🍷🍸, w tym zwłaszcza piwa w gorące dni.

To wszystko przekłada się na to, że spożywamy nadmierne ilości energii, a zdrowe i dietetyczne posiłki idą w odstawkę. Z tego względu na dobry początek zapraszam was do zapoznania się z moim stanowiskiem na temat alkoholu u osób #wiecznie_na_diecie.

 

Poza tym zachęcam was do obejrzenia nagrania Pana dr hab. n. med. Grzegorza Gajosa. W ciekawy i merytoryczny sposób przedstawia on korzyści wynikające ze spożywania alkoholu, a także wyjaśnia na ile właściwie możemy sobie pozwolić:

https://kardiologia.mp.pl/zdaniem-eksperta/wywiady/200909,z-czego-wynikaja-korzysci-z-niewielkich-dawek-alkoholu. *

A już wkrótce zapraszam was na artykuł dotyczący tego, jak przygotować się na zdrowe grillowanie!

Cheeers! 🥂🥂

 

*Jeśli komuś nie działa link, poproszę o kontakt na facebooku lub ig!

Kategorie: wiedza